Algemeen

Droog weekend mogelijk afgesloten met sneeuwvlokken

- advertentie -

Landelijk – Het zou zomaar kunnen dat na een grotendeels droog weekend op zondagavond of in de nacht naar maandag de eerste sneeuwvlokken van dit seizoen boven Nederlands grondgebied naar beneden dwarrelen. In de Limburgse heuvels is in de nacht naar maandag 20% kans op natte sneeuw en het is zelfs niet uitgesloten dat het in de nacht naar maandag een beetje wit kleurt. Andere delen van het land kunnen dan koude regen verwachten.

- advertentie -

De werkweek eindigt vrijdagmiddag op de meeste plaatsen droog en daarbij zijn er zonnige perioden. Langs de oostgrens komen meer wolkenvelden voor. Het is een zachte dag met maxima van 8 à 9 graden. Er waait een matige, aan de kust krachtige, zuidelijke wind.

In de nacht naar zaterdag neemt de wind af en is het vrij helder. Het koelt af naar waarden rond het vriespunt en aan de kust blijft de temperatuur een paar graden boven nul.

Prima weer voor buitenactiviteiten zaterdag
Zaterdag belooft een lekkere dag te worden om er op uit te trekken. Het blijft droog en er is een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. De meeste bewolking is waarschijnlijk voor het noorden en oosten van het land. Het wordt maximaal 5 à 6 graden en dat is vrij normaal voor begin december.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er brede opklaringen en komt het op grote schaal tot lichte vorst. Glad wordt het daardoor niet, omdat de wegen droog zijn. Alleen een enkele brug zou glibberig kunnen worden door rijpvorming. In Zeeland, pal aan de westkust en op de Wadden blijft het kwik door een matige wind waarschijnlijk net boven nul.

Zondag van vorst naar misschien enkele sneeuwvlokken in Limburg
Zondagochtend kunnen we eerst nog zonnige perioden verwachten, maar wolkenvelden breiden zich geleidelijk over het land uit. Het wordt 4 à 5 graden en er waait slechts een zwakke oosten- tot zuidoostenwind.

In de avond en nacht naar maandag stijgt in het noorden, oosten en zuidoosten de kans op neerslag. Het is koud met temperaturen van 2 à 3 graden boven nul. De regen zal dus erg koud aanvoelen. In Zuid-Limburg zakt de temperatuur naar 1 graad en kan de regen mogelijk overgaan in natte sneeuw. De kans op sneeuwvlokken bedraagt in de nacht naar maandag zo’n 20%.

Het is nog onzeker hoe intensief de neerslag boven Limburg is. Mocht het daadwerkelijk tot natte sneeuw komen en het sneeuwt daarbij hard genoeg dan zouden de Limburgse heuvels wit kunnen kleuren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button