Weerbericht

Rijkswaterstaat voor het eerst dit seizoen de weg op met strooiwagens

- advertentie -

Groningen – Rijkswaterstaat (RWS) heeft in de provincie Groningen voor het eerst deze winter gestrooid. Dat gebeurde preventief, met het oog op eventuele gladheid, aldus RTV Noord.

- advertentie -

De strooiwagens van RWS strooiden aan het begin van de avond op de grote delen van de A7, de zuidelijke ringweg, en op de A28. Ook de N33 werd grotendeels onder handen genomen. De strooiwagens vertrekken vanaf de steunpunten in Winschoten, Kolham en Leek.

Wanneer gaat Rijkswaterstaat strooien?
Rijkswaterstaat meet in het winterseizoen continue de temperatuur, de vochtigheid en het zoutgehalte van het wegdek. Als er kans is op gladheid gaan we preventief strooien. Gladheid ontstaat onder andere als door condensatie of neerslag de weg vochtig wordt, in combinatie met een wegdektemperatuur van onder de nul graden. Afhankelijk van de hoeveelheid strooizout die nog op de weg ligt, besluit Rijkswaterstaat om preventief te gaan strooien.

Kan de snelweg glad zijn als Rijkswaterstaat gestrooid heeft?
Ja. Rijkswaterstaat strooit zout om het vriespunt van vocht op de weg met een aantal graden te verlagen. Hierdoor wordt de weg minder snel glad. Maar ondanks alle inspanningen van Rijkswaterstaat kan gladheid niet worden voorkomen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button