Incidenten

Zeven tips na Winschoter chat-overvallen in Opsporing Verzocht (video)

- advertentie -

Winschoten – Eind juni 2020 werd een man uit Winschoten tot tweemaal toe in de luren gelegd via een chatsite. Beide keren dácht hij een vrouw te zullen ontmoeten, maar het liep anders. De eerste keer werd hem geld afgetroggeld en de andere keer werd hij overvallen.

- advertentie -

Rond de tijdstippen van de incidenten, op zondag 28 en dinsdag 30 juni, is in de omgeving een grijze stationwagen op beeld vastgelegd. De recherche vermoedt dat dit een Peugeot 307 SW is. Het is zeer goed mogelijk dat de inzittenden van die auto betrokken zijn bij de overval en het eerdere incident.

Lees ook:  Man opgelicht en overvallen na contact via chatsite

Tweemaal slachtoffer
Bij het eerste ‘afspraakje’ dat de Winschotenaar maakte, verscheen aan zijn deur niet de vrouw met wie hij contact had gehad via de chatsite. In plaats daarvan stond er een onbekende man, die het slachtoffer op een sluwe manier geld afhandig maakte.

Twee dagen later had het slachtoffer zich herpakt en maakte hij via dezelfde site opnieuw een afspraak. Nu stond er wel een vrouw voor de deur. Zij stapte echter direct opzij, waarna opnieuw een onbekende man oog in oog stond met de bewoner. Deze man duwde het slachtoffer naar binnen en gooide hem op de grond. Vervolgens wist hij er met enkele honderden euro’s aan contant geld vandoor te gaan.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Opsporing Verzocht

Deel uw informatie
Onderzocht wordt of beide incidenten met elkaar te maken hebben en of het om dezelfde persoon of personen gaat. Meld het a.u.b. als u een idee heeft wie achter deze misdrijven kunnen zitten. De overeenkomstige factor lijkt de grijze stationwagen te zijn; geef het door als u weet wie daar eind juni gebruik van hebben gemaakt.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button