Algemeen

Poëzie brengt buren tot elkaar

- advertentie -

Winschoten – Biblionet Groningen en woningcorporatie Acantus bezorgen de huurders van Acantus wat licht en warmte in deze donkere decemberdagen. Samen met lokale dichters gaan ze de wijk in om buren door middel van poëzie nader tot elkaar te brengen.

‘Dichter bij de deur’ heet de actie waarmee Biblionet Groningen en Acantus de komende weken door de provincie trekken. “We starten in Winschoten,” vertelt Esther Huls, initiatiefneemster vanuit Biblionet Groningen. “En gaan vervolgens naar Veendam, Scheemda, Bad Nieuweschans, Pekela, Wildervank, Westerwolde en Delfzijl. In elke plaats gaan vertegenwoordigers van de bibliotheek, de medewerkers van Acantus en een lokale dichter in willekeurige straten samen langs de deuren. We bellen aan, dragen een gedicht voor en geven de mensen een poëtisch cadeautje. Zo brengen we samen wat licht en ontspanning in deze donkere corona-dagen.”

De actie is volledig corona-proof. “We bellen indien mogelijk bij een paar huizen tegelijk aan of stappen een woonvoorziening binnen en dragen op veilige afstand het gedicht voor,” vertelt Esther. Contact is zó belangrijk. Wat we willen met deze actie is een positief gebaar maken, een hart onder de riem steken…Zeker nu we vanwege de coronamaatregelen onze familie, vrienden, buren en collega’s minder zien.. Een praatje bij de deur, over de heg of vanaf de stoep, kan dan net het verschil maken.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button