Algemeen

Nieuwborgen.net bezorgt Bespaartassen in Wagenborgen

- advertentie -

Wagenborgen – Afgelopen zaterdag, tussen 10.00 en 15.00 uur, waren de medewerkers van Nieuwborgen.net in Nieuwolda en Wagenborgen om de door de inwoners bestelde Bespaartassen af te leveren. In die Bespaartassen zit voor 50 euro aan spullen waarmee je gas kunt besparen, zoals deurdrangers, tochtstrips en radiatorfolie.

- advertentie -

Inwoners krijgen de tas gratis, want het projectteam betaald de producten uit de bijdrage voor het Programma Aardgasvrije Wijken.

“De Bespaartassen zijn een eerste stap om gas te besparen. In januari bieden we inwoners nog meer mogelijkheden om minder gas te gebruiken. En voor het gas dat na alle bespaaracties nog nodig is, kunnen inwoners ervoor kiezen om over te stappen op lokaal geproduceerd groen gas.” aldus Nieuwborgen.net.

Totaal zijn er tot nu toe 250 bespaartassen aangevraagd in Wagenborgen en Nieuwolda, zaterdag zijn er 135 tassen uitgedeeld waarvan er 100 in Wagenborgen.

Meer over Nieuwborgen.net
De gevolgen van de gaswinning zijn in onze provincie duidelijk te zien. Het gebruik van aardgas zorgt er ook voor dat de aarde opwarmt. De overheid wil daarom dat Nederland in 2050 aardgasvrij is. In Nieuwolda en Wagenborgen is het idee ontstaan om hiervoor over te stappen op groen gas.En om daarnaast te kijken naar de mogelijkheden om gas te besparen.

Om dit te bereiken werken in het project Nieuwborgen.net de gemeenten Oldambt en Delfzijl samen met Groninger Huis, Dorpsbelangen Nieuwolda, Dorpsbelangen Wagenborgen, Deeterink Bio Energie (de eigenaar van de biovergister in Nieuwolda) en Enexis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button