Gemeente

Matrixborden van de weg gehaald wegens naderende feestdagen

- advertentie -

Oldambt – In de gemeente Oldambt hangen 17 matrixborden, deze borden geven de snelheid aan van passerende weggebruikers. Hierdoor worden mensen bewuster van de snelheid die ze rijden.

- advertentie -

Een matrixbord slaat gegevens op en deze gegevens worden verwerkt. De gemeente bespreekt deze gegevens ook met de politie als daar aanleiding voor is. Als het matrixbord bijvoorbeeld laat zien dat er vaak te hard wordt gereden, kunnen zij daar gaan controleren.

In verband met de naderende feestdagen zijn de matrixborden even weggehaald. De leverancier gaat de borden dan ook een update geven. In februari 2021 plaatst de gemeente ze weer terug. Heb jij het idee dat er bij jou in de straat (te) hard wordt gereden?  Laat dan weten aan de dorpsbelangenvereniging of het wijkplatform dat je graag zo’n matrixbord in je straat wil. Zij verzamelen deze verzoeken en geven daarna aan de gemeente door waar er behoefte is aan zo’n bord.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button