Gemeente

Broers Boneschansker krijgen oude naamborden van gemeente

- advertentie -

Booneschans – Vorige week hebben de broers Peter en Jeroen Boneschansker de oude naamborden van de Booneschanskerbrug in ontvangst genomen.

- advertentie -

De Booneschanskerbrug wordt na tien jaar gesteggel vervangen. Inmiddels is de oude brug afgebroken en zijn de werkzaamheden voor de nieuwe brug reeds begonnen. Voor de fietsers en voetgangers ligt er tijdelijk een noodbrug. De planning is dat de brug in het voorjaar gebruikt kan worden.

De naam van deze brug zal in de leuning worden verwerkt, daarom zijn de voormalige borden nu over. De broers Peter en Jeroen Boneschansker wonen in Emmeloord en Ommeren. In hun woonplaatsen is Boneschansker een zelden voorkomende naam. Wel hebben ze een achtergrond met Groningen.

In de media lazen de mannen dat de brug gesloopt zou worden. Hierom zijn ze naar de brug gereden een kijkje genomen, vervolgens hebben ze gemeente Oldambt benaderd of zij de oude naamborden mochten hebben. Dat verzoek werd na enig overleg geaccepteerd.

Wethouder Bard Boon heeft vorige week bij de brugwachtershuis de borden overgedragen aan beide broers. De borden krijgen bij beide woningen een mooie plek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button