Weerbericht

Serie kletsnatte dagen voor Kerst begint vandaag

- advertentie -

De Bilt – Vanuit het zuidwesten trekt een regengebied over het land en daarmee is het startsein gegeven voor een kletsnatte periode die tot aan Kerst duurt. Tot aan kerstavond kan lokaal tot meer dan 50 millimeter vallen. Lokaal zijn sommen tot maar liefst 80 millimeter mogelijk. De grootste kans op veel regen maakt het midden van het land, maar ook elders kan veel regen vallen. Tijdens Kerst is het een stuk droger en schijnt af en toe de zon.

- advertentie -

Vanavond en vannacht blijft het regenachtig. De temperatuur weet nog verder te stijgen en komt in de dubbele cijfers uit met waarden van 10 tot 13 graden. Daarmee is de nacht uitzonderlijk zacht. Morgen neemt de regenkans in het noorden wat af, maar elders is het weer nat met van tijd tot tijd regen. Het blijft zeer zacht voor eind december met maxima van 11 tot 13 graden. In het zuiden kan het zelfs 14 graden worden en komen we in de buurt van recordwaarden voor 22 december uit.

Ook woensdag en donderdag is het nog bewolkt en regenachtig en vooral woensdag is het nog steeds zeer zacht met 10 tot lokaal 14 graden. Donderdag gaat het weerbeeld langzaam wat veranderen. Het grijze, kletsnatte en bewolkte weer raken we langzaam kwijt en in de middag kan de zon af en toe doorbreken. Met een noordwestenwind wordt dan wat koudere lucht aangevoerd en de temperatuur komt in de middag uit op 7-8 graden.

Lokaal valt een hele decembermaandsom in enkele dagen
Met alle regen kan tot en met donderdag in totaal meer dan 50 millimeter vallen. Lokaal zijn neerslagsommen tot 80 millimeter mogelijk en dat zijn hoeveelheden die normaal over de hele maand in de regenmeter terecht komen. De grootste kans op veel regen maakt het midden van het land, maar ook elders is veel regenwater mogelijk. In het noorden zijn de neerslaghoeveelheden wel wat lager en is het minder nat. Toch zijn nog altijd hoeveelheden tot 20 mm of meer mogelijk.

Tijdens Kerst is het kletsnatte weer voorbij en is het een stuk droger. Bovendien schijnt af en toe de zon. Wel is op beide dagen kans op enkele buien. Met 5 tot 7 graden is de temperatuur dan heel normaal voor de tijd van het jaar.

Bron: Weeronline

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button