Gemeente

Wegens lockdown geen vuurtonnen, wel carbid tijdens jaarwisseling

- advertentie -

Oldambt – Er worden dit jaar toch geen vuurtonnen uitgedeeld door de gemeente. De burgemeesters van alle Groninger gemeenten hebben dat afgelopen week samen besloten vanwege de lockdown.

- advertentie -

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema: “We vinden dit natuurlijk heel jammer, maar vanwege corona willen we samenkomsten bij een vuurton ontmoedigen. Zeker nu er nog maar twee personen bij mogen staan. We bewaren de vuurtonnen nu voor volgend jaar. Hopelijk kunnen we ze dan alsnog uitdelen. De aanvragers van dit jaar ontvangen daarover volgend jaar als eerste bericht.”

Vreugdevuren
Vreugdevuren in de openbare ruimte zijn niet toegestaan. Een vuurtje stoken in een vuurkorf in je eigen tuin mag nog wel, als je je aan de coronaregels houdt. Zet de vuurton op een geschikte ondergrond en gebruik alleen schoon hout. Asfalt is als ondergrond niet geschikt want dat smelt.

Carbidschieten met maximaal twee personen
Carbidschieten is wel toegestaan, voor degenen met een ontheffing. Wel geldt de regel dat er maximaal twee personen mogen samenkomen. De carbidschieters met een ontheffing zijn hierover vandaag persoonlijk geïnformeerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button