Algemeen

Afscheid van Stina Koning medeoprichter van de Voedselbank Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Al jaren is zij één van de gezichten van Voedselbank Oldambt; Stina Koning. Zo’n veertien jaar geleden was zij één van de oprichters van de Voedselbank Oldambt en zij vervult inmiddels de rol van bestuursvoorzitter. Wat ooit allemaal begon vanuit een schuur op het erf van een ouder echtpaar is uitgegroeid tot een grote organisatie. Een organisatie die nog steeds volop draait dankzij de inzet van meer dan 100 vrijwilligers.

Henk Koning steun en toeverlaat
Stina heeft al die jaren op de steun van haar man Henk Koning kunnen rekenen. Ook hij heeft heel wat uren in de voedselbank gestoken. Daarnaast heeft hij Stichting Azzur opgezet die de aanvragen van de Voedselbank behandelt. Ook kunnen mensen die gebruikmaken van de Voedselbank terecht bij stichting Azzur voor hulp, denk aan het weer op de rit zetten van de financiële administratie. Met het stoppen van de werkzaamheden van zijn vrouw zal ook Henk stoppen met zijn bijdrage voor stichting Azzur.

Samen genieten van het leven
Op 31 december 2020 zullen Stina en Henk hun taken en werkzaamheden neerleggen voor respectievelijk de Voedselbank Oldambt en Stichting Azzur. Na al die jaren met passie en veel enthousiasme zich ingezet te hebben voor de Voedselbank Oldambt en Stichting Azzur. Dat valt nu weg. Maar het echtpaar zal zich zeker niet gaan vervelen. Ze hebben mooie plannen voor de toekomst en gaan in ieder geval verder met genieten van het leven. Dat is waar het toch allemaal om draait.

Officiële afscheid uitgesteld tot 2021
Helaas is besloten om het afscheid van Stina Koning en haar man Henk uit te stellen tot volgend jaar. Er waren al allerlei plannen voor het afscheid en zelfs al acties genomen. Door de coronamaatregelen die er al waren en die ook nog eens flink zijn aangescherpt, ziet de Voedselbank Oldambt zich genoodzaakt om het afscheid door te schuiven naar het nieuwe jaar. Ervan uitgaande dat er dan weer meer mogelijkheden zijn om een waardig en leuk afscheid te organiseren voor twee mensen die zich al die jaren ingezet hebben om ervoor te zorgen dat veel mensen gebruik kunnen maken van de voedselpakket uitgiften.

- advertentie -

“————————————————–“
Voedselbank Oldambt bedankt Stina Koning voor haar tomeloze inzet van de afgelopen veertien jaar. Ook bedanken wij Henk Koning voor zijn inzet en nauwe samenwerking vanuit Stichting Azzur.
Wij wensen Stina en Henk veel geluk samen voor de toekomst.
“————————————————–“

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button