Regionaal nieuws

MartiniPlaza wordt eerste vaccinatielocatie in Groningen

- advertentie -

Groningen – Op maandag 18 januari 2021 start GGD Groningen met vaccineren tegen het coronavirus in MartiniPlaza aan de Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang.

- advertentie -

Walk-in locatie
De vaccinatielocatie bevindt zich aan de voorzijde van MartiniPlaza en is strikt gescheiden van de testlocatie (die zich aan de achterzijde van het complex bevindt). Het betreft een ‘walk-in’ locatie. Via een aparte uitgang verlaat men de priklocatie. Mensen die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

Vaccinatiestrategie
De komende weken bereidt GGD Groningen zich zorgvuldig voor zodat 18 januari a.s. de eerste zorgmedewerkers gevaccineerd kunnen worden met het vaccin BioNTech/Pfizer.  De eerste groep die in aanmerking komt voor vaccinatie omvat zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

In een periode van zes weken zullen dagelijks (ook in de weekenden) ongeveer 300-500 zorgmedewerkers in deze eerste ronde ingeënt worden. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken, waarbij de tweede prik drie weken na de eerste plaatsvindt.

Vanaf 4 januari 2021 krijgen deze zorgmedewerkers via hun werkgever een uitnodiging. Hierin staat hoe telefonisch een afspraak gemaakt kan worden. In een later stadium kan dit ook digitaal.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button