Algemeen

Kerstweekend begint met zon en eindigt nat en stormachtig

Landelijk – Tweede Kerstdag maakt de zon plaats voor wolken en stijgt de kans op regen. In de avond gaat het harder waaien en er volgt een onstuimige nacht. Aan de kust wordt het stormachtig en kan het tijdelijk stormen. Zondagochtend blijft het hard waaien met kans op storm en zware windstoten. Er zijn perioden met regen en in combinatie met de wind ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt.

- advertentie - 

Kerst begint dit jaar rustig met een mix van wolkenvelden, zon en enkele buien. De temperatuur stijgt naar 4 graden in Zuid-Limburg tot 7 graden aan zee. Tijdens een bui is het enkele graden kouder, maar gelukkig duren de buien meestal maar kort. Het weer leent zich goed voor een lekkere wandeling, want er staat niet veel wind. De noordwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. In het weekend staat ons veel onstuimiger weer te wachten.

In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur in het oosten naar -1 graad. In het westen blijft de temperatuur iets boven het vriespunt. Daarmee is het de koudste nacht van het weekend.

Zaterdag weinig zon
Tweede Kerstdag laat de zon het na een paar voorzichtige opklaringen steeds meer afweten. De middag verloopt overwegend bewolkt en de kans op enkele buien neemt dan toe. Er steekt een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind op en in de avond gaat het aan de kust hard waaien. Het is dan 5-8 graden.

Zaterdagavond daalt de temperatuur nauwelijks. De wind trekt aan en in de nacht naar zondag kun je de wind horen huilen. Tijdelijk kan het hard waaien en daarbij kunnen zware windstoten voorkomen. Storm Bella trekt dan over de Noordzee en mogelijk krijgt ook onze kust te maken met storm.

Zondag ijskoud met regen en veel wind
Zondagochtend moeten we in het hele land rekening houden met een krachtige zuidwestenwind. In de westelijke provincies en rond het IJsselmeer kan het nog een tijd hard waaien en is er kans op zware windstoten van 80-85 km/uur. Aan zee en in het noordwestelijk kustgebied zijn windstoten mogelijk van 90-100 km/uur. Daarbij is kans op storm. Mogelijk komt het op de westelijke Wadden zelfs tot zware storm (windkracht 10) met zeer zware windstoten tot 110 km/uur.

In de middag neemt de wind iets af, maar het blijft onstuimig. Ook het weerbeeld wordt er niet beter op, want de dag verloopt grijs en er zijn flinke perioden met regen. In de middag is het 7-8 graden, maar door de combinatie van wind en regen is het voor het gevoel rond het vriespunt.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close