Algemeen

Geen vuurwerkslachtoffers in het Ommelander Ziekenhuis

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda heeft op de Spoedeisende Hulp geen mensen behandeld met letsel door vuurwerk. Dat meldt RTVNoord. Op de spoed van het UMCG werd één vuurwerkslachtoffer behandeld.

- advertentie - 

Op de Spoedeisende Hulp van het Martini zijn vijf personen gezien met verwondingen die te maken hadden met de jaarwisseling. Twee mensen meldden zich met vuurwerkletsel en drie mensen werden behandeld voor verwondingen waarbij alcohol een grote rol speelde.

Brandwonden
Het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis heeft afgelopen nacht twintig mensen behandeld. Drie van hen waren zo ernstig gewond, dat ze moesten worden opgenomen. Onder hen waren twee kinderen.

Het aantal patiënten ligt daarmee lager dan vorig jaar. Toen werden 37 mensen behandeld, van wie tien moesten worden opgenomen.

Verbod op vuurwerk
Om te voorkomen dat de ziekenhuizen het te druk zouden krijgen terwijl ze ook al zuchten onder de coronadrukte, heeft het kabinet het afsteken van vuurwerk deze jaarwisseling verboden.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button