Cultuur

Groningse bibliotheken maken kinderuitzendingen via BiebLab Live

- advertentie -

Winschoten – In oktober is Biblionet Groningen gestart met BiebLab Live, een wekelijkse uitzending voor kinderen. Op YouTube kunnen ze meedoen aan de leukste workshops en spellen. In januari gaan de uitzendingen in een nieuw jasje verder.

- advertentie -

Jaarlijks bezoeken duizenden kinderen de Groningse bibliotheken en doen ze mee aan vele activiteiten. Nu groepsactiviteiten tijdelijk niet door kunnen gaan, schakelt Biblionet Groningen over naar BiebLab, een YouTube-kanaal voor kinderen. Tijdens BiebLab Live kunnen kinderen iedere woensdagmiddag vanaf de bank of keukentafel meedoen aan spellen en workshops.

Woensdag 6 januari: spelletjesmiddag
Woensdag 6 januari gaan we tijdens BiebLab Live spelletjes spelen. In de studio gaan Jeroen en Jolanda een levensgroot PacMan-spel maken en onze verslaggevers op locatie hebben de leukste tips en trucs voor je. Zo laat Ida zien hoe je een beroemd spel een persoonlijk tintje kan geven, Michelle en Harma duiken in de mooiste verhalen en Arnoud heeft de tofste games en apps gevonden. En natuurlijk is ook Dr. Loepf van de partij. Iedere week heeft deze gekke professor een experiment in zijn nieuwe rubriek: de proef van Dr. Loepf.

De uitzending van BiebLab Live begint om 15.00 uur en is te volgen via youtube.com/bieblab.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button