Algemeen

Verdwijnt de ‘rotte kies’ toch uit straatbeeld?

- advertentie -

Winschoten – Het ligt er al sinds jaar en dag troosteloos bij, de zogenaamde ‘Blaauw-locatie’ tegenover het voormalige St. Lucas ziekenhuis in Winschoten. Dichtgetimmerde panden, kapot glaswerk en hekken die de locatie afsluiten. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Maar er is opeens beweging: de eigenaar laat het terrein opruimen.

Verwaarloosde locatie
Vroeger waren onder andere een beddenzaak en een fietsenzaak gehuisvest in één van de nu verlaten panden. Enkele tientallen meters verderop staat een appartementencomplex. Maar ook die bewoners zijn vertrokken door de slechte staat van het pand.

Er volgden jaren van leegstand en verpaupering. Dat had de eigenaar zelf liever anders gezien. Hij wilde daar, toen het ziekenhuis nog gebruikt werd, een gezondheidscentrum bouwen. Met onder andere een arts en een fysiotherapeut.

(Lees verder onder de foto)

Bovenop die locatie zouden dan ruim dertig appartementen gebouwd moeten worden, maar dat plan kwam niet van de grond. Wat uiteindelijk met de locatie moet gebeuren, blijft de vraag. Daarover zijn de gemeente en de eigenaar nog in gesprek.

De mannen die aan het werk zijn, weten niet wat er moet gebeuren. ‘Hier komt een bordeel’, zegt een van hen, gevolgd door een harde lach. ‘Nee, ik weet het echt niet. Onze klus is gewoon puinruimen.’

Voor een voorbijlopende vrouw is het wel duidelijk: ‘Gooi het maar plat, dit ziet er echt niet uit.’

Meer werkzaamheden
Er zijn meer ontwikkelingen in Winschoten. Iets verderop aan de Ludensweg staat een verwaarloosde boerderij. De gemeente heeft besloten om dat pand te kopen, om het vervolgens te slopen. In die straat staan voornamelijk nette, vrijstaande woningen. Daar past volgens de gemeente een verwaarloosde boerderij niet tussen.

Lees ook: Waarom doet de gemeente niks aan de verpaupering aan de Stikkerlaan?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button