Weerbericht

Weekendweerbericht: vrij koud met kans op mist en gladheid

- advertentie -

Lanndelijk – Het is dit weekend vrij koud winterweer, maar het is dan ook januari. Er is op beide dagen kans op (hardnekkige) mist en op plaatsen waar het mistig blijft wordt het niet warmer dan rond het vriespunt. Elders breekt de zon door en stijgt het kwik naar 1 tot 4 graden. Tijdens brede opklaringen kan het in de nacht naar zondag 5 graden vriezen.

- advertentie -

Kans op lokaal hardnekkige mist dit weekend
In de nacht naar zaterdag vriest het op veel plaatsen 1 tot 3 graden, maar in opklaringsgebieden kan het makkelijk kouder worden met temperaturen van -3 of -4 graden. Daar waar bewolking de overhand houdt, blijft het kwik iets boven nul. In opklaringsgebieden ontstaat op veel plaatsen mist en door al het vocht is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Pas dus goed op als je vroeg de deur uitgaat.

In de ochtend is het op veel plaatsen grijs en bewolkt met (hardnekkige) mist. Hier en daar schijnt ook de zon en vooral in de middag breekt op meerdere plaatsen de zon door. Het wordt 1 tot 3 graden in het binnenland en 5 in de kustgebieden. Op plaatsen waar het de hele dag grijs en mistig blijft, wordt het niet warmer dan rond of iets boven nul. Er staat weinig wind en het is dan ook prima weer voor een winterwandeling.

Koude nacht met kans op lokaal matige vorst
In de nacht naar zondag klaart het regionaal breed op. Daardoor kan het flink afkoelen met minima van 0 tot -2 graden in de kustprovincies en -3 of -4 in het oosten en zuidoosten. Lokaal kan het matig vriezen met minima net beneden -5 graden. Zondag start dan ook koud met op veel plaatsen weer (hardnekkige) mist. Geleidelijk breekt de zon door en in de middag wordt het maximaal 1 graad in het oosten en zuidoosten en 3, hooguit 4 in het westen en noordwesten.

Na het weekend neemt de kans op een zachter weertype toe. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 5 en 8 graden en dat zijn waarden die gebruikelijk zijn half januari. De kans op nachtvorst neemt weer af en er valt af en toe regen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button