Weerbericht

Winter ver te zoeken: zacht en onstuimig deze week

Landelijk – De komende dagen belooft het zacht en onstuimig te worden. Op veel plaatsen bereikt de temperatuur dubbele cijfers met maxima van 10-11 graden. Daarnaast staat er een stevige zuidwestenwind. Vooral aan de kust kan de wind flink uithalen en is er kans op zware windstoten. Donderdag is aan de noordwestkust kans op tijdelijke stormkracht. Later in de week wordt het rustiger en enkele graden kouder met in de nachten kans op lichte vorst.

- advertentie - 

Zacht en onstuimig
Woensdag zet het herfstachtige weerbeeld door en het is wederom overwegend bewolkt met af en toe regen. Het zuidoosten heeft de kleinste kans op regen en de grootste kans om een glimp van de zon op te vangen. De zuidwestenwind blijft overal stevig doorblazen. De meeste wind is voor het noordwesten. Daar waait een harde zuidwestenwind (windkracht 7). Op de westelijke Wadden is in de ochtend kans op zware windstoten van meer dan 80 km/uur. Het is zacht en de temperatuur bereikt in vrijwel het hele land dubbele cijfers met maxima van 10 graden. Gemiddeld is het ongeveer 4 graden kouder in deze tijd van het jaar.

Donderdag begint erg onstuimig
In de nacht van woensdag op donderdag bereikt de wind zijn hoogtepunt. In de kustgebieden is de zuiden- tot zuidwestenwind stormachtig met kans op windstoten tot 90 km/uur. Mogelijk wordt in het noordwesten aan zee een tijdelijke windkracht 9 bereikt en is kortstondig sprake van storm. In dat geval kunnen de windstoten pieken tot 100 km/uur. De kans op een officiële storm is momenteel kleiner dan 10%. Overdag blijft het zeer onstuimig en zacht met in de middag 7-9 graden. Pas aan het einde van de dag gaat de wind geleidelijk liggen.

Terugkeer winterweer?
Vanaf vrijdag wordt het enkele graden kouder en komt de temperatuur uit op een graad of 6. In de nachten daalt de temperatuur richting het vriespunt en lokaal is een graadje vorst mogelijk. Bij deze nachtelijke temperaturen is kans op gladheid door bevriezing van natte wegen. Ook kunnen enkele vlokken natte sneeuw uit de hemel dwarrelen, maar voorlopig is de kans op winterse taferelen erg klein.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button