Algemeen

Jongeren hebben spijt na vernielen ijsbaan en melden zich aan als vrijwilliger

- advertentie -

Nieuwolda – Afgelopen zondag hebben twee groepen jongeren de ijsbaan in Nieuwolda vernield. Na meerdere berichten in de media en op de Facebookpagina van de ijsvereniging hebben de daders zich gemeld.

- advertentie -

“Ze waren zich er niet van bewust dat de ijsbaan zo kwetsbaar was en realiseerden zich niet dat ze zo voor iedereen de ijspret bederven.” zegt Klaas Bellinga van de ijsvereniging tegen RTV Noord. “Kijk alleen al hoeveel vrijwilligers er mee bezig zijn om een ijsbaan in stand te houden, daar waren ze zich niet van bewust. En als er wel geschaatst kan worden, hebben ze daar zelf ook plezier van.”

Na het gesprek met de jeugd meldden de jongeren zich volgens Bellinga ‘spontaan aan als vrijwilliger’. “Het is heel vervelend, maar het zal zeker niet weer gebeuren.”

Lees ook: IJsbaan Nieuwolda afgelopen weekend zwaar beschadigd

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button