Algemeen

Oldambt hoopt op mooi ijs

- advertentie -

Scheemda – Met de laatste weersvoorspellingen stijgt de spanning of de ijsbanen in het Oldambt open kunnen. Er zijn strikte regels, vrijwiligers zullen andere taken krijgen dan anders, maar er wordt nu al bij de diverse ijsbaan verenigingen veel voorbereid.

- advertentie -

Voorzitter Bert Hoogstraten van IJsvereniging Oldambt in Scheemda heeft al diverse keren overleg gehad met de mede bestuursleden en vrijwilligers. “We hebben goed besproken of het gezien de huidige omstandigheden verstandig is om als het kan, open te gaan. We moeten ook op de ijsbaan de 1,5 meter aanhouden en desinfectie aanbieden. Als het gunstig wordt en er eerst een laagje ijs op de baan komt en dan pas sneeuw, kunnen we met de inzet van heel veel vrijwilligers proberen de baan voor elkaar te krijgen.”

Hij vervolgt: “Daarnaast zullen we de entree gaan aanpassen. Omdat we, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar ijs, 200 tot 250 mensen op de baan mogen toelaten, gaat dit nog al wat organisatie kosten. We willen heel graag onze leden de kans geven te komen schaatsen. Maar als er een tijdje wat minder aanwezig zijn, ook niet leden de mogelijkheid geven te komen genieten.”

De ijsbaan zal zo ingericht worden dat mensen op afstand de schaatsen kunnen onderbinden. Op de baan zelf zal er in 1 richting geschaatst mogen worden. “We hopen dat we een kinderbaan en volwassenen baan kunnen maken, maar dat valt nu nog niet te zeggen. En dan samen met onze bezoekers er een succes van maken. Het zal anders worden, niet gezellig samen kletsen maar schaatsen, geen koek en zopie. En toch gaan wij er van uit dat ons enthousiaste team aan de Pelmolenlaan wat moois kan aanbieden aan de schaatsliefhebbers. Op onze website en Facebook pagina houden we iedereen op de hoogte.” zegt Hoogstraten.

De komende dagen is het dus afwachten in welke vorm het winterweer komt. Duidelijk is dat de ijsbaanverenigingen tot in de late uurtjes hun best gaan doen de Oldambtsters een kans te bieden even op de schaats te kunnen staan…. als er goed en voldoende ijs komt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button