Gemeente

Gemeente moet noodgedwongen bomen kappen in het Sterrebos

- advertentie -

Winschoten – Gemeente Oldambt is de afgelopen weken bezig geweest met het opknappen van het Sterrebos in Winschoten. In de komende twee jaar wordt de beplanting in het noordelijke deel van het bos aangepakt. Dat is eerder al gebeurd in het zuidelijke deel van het bos.

- advertentie -

“Het aanpakken van de beplanting is nodig omdat er bomen zijn met dode takken die naar beneden kunnen vallen, omdat veel essen last hebben van de essentaksterfte en omdat een aantal prachtige oude eiken en kastanjes in de verdrukking staan door een grote hoeveelheid jonge bomen.” aldus de gemeente in een eerder persbericht.

Hertstelwerkzaamheden
Het Sterrebos in Winschoten is een groen Rijksmonument. Dat betekent dat het bos is beschermd vanwege zijn bijzondere kenmerken. Bij de werkzaamheden wordt rekening gehouden met deze bijzondere status. Zo probeert de gemeente oude monumentale bomen met holtes waarin broedvogels en vleermuizen leven, zoveel mogelijk te sparen.

Dit gebeurt bijvoorbeeld door alleen de kruin weg te halen en de stam te laten staan. Bomen die een gevaar vormen voor de veiligheid in het bos worden weggehaald en vervangen door nieuwe bomen van verschillende soorten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button