AlgemeenVideo

Rijscholen vragen aandacht met groot konvooi voor hun branche tijdens coronatijd (video)

- advertentie -

Winschoten – De rijscholen in de omgeving willen aandacht vragen voor hun branche omdat ze vinden dat ze een van de sectoren zijn welke weer opgestart moet worden. Dit hebben ze woensdagmiddag gedaan met een konvooi van meer dan 40 lesauto’ s door het examengebied van Winschoten.

- advertentie -

“Ons doel is om de sympathie en aandacht te krijgen voor onze branche, zonder daarmee het verkeer te hinderen of overlast te veroorzaken.” aldus de vereniging van rijscholen Kring 11

Onze punten in het kort:
– Door het uitstellen van bijscholingen, beroepsopleidingen en theorie- en praktijkexamens ontstaan lange doorlooptijden. Dit vraagt om een andere manier van opleiden. Nu is het moment om te veranderen en als we uiterlijk 2 maart daar niet mee kunnen beginnen zijn de gevolgen niet te overzien.

– De toestroom van nieuwe chauffeurs en bijscholingen van huidige chauffeurs in het beroepsvervoer staat stil. Hierdoor kan een tekort aan beroepschauffeurs ontstaan.

– Het verlopen van rijbewijzen en certificaten voor wie daar afhankelijk van zijn, gaat problemen geven in de privésfeer en op de werkvloer.

– Voor veel jongeren is een rijbewijs noodzakelijk voor hun schoolopleiding of het vinden van een baan/stageplaats.

– Jongeren hebben het mentaal zwaar en wij kunnen een rol spelen dit te verlichten door ze een doel te geven.

– Er zijn amper steunmaatregelen voor opleiders en instructeurs waardoor er opleiders omvallen en er straks te weinig mankracht is om aan alle extra vraag te kunnen voldoen.

– Theoretische deel van veel rijopleidingen en toetsingen kunnen online.

– Praktijkgedeelte en toetsingen kunnen onder strikte maatregelen veilig opgestart worden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button