Economie

’Kampeerboulevard A7 is een feit’

Scheemda – Jelle Holtkamp van Kees Kampeert streek eind 2020 met zijn bedrijf neer in Scheemda en spreekt sindsdien graag van Kampeerboulevard A7. Zodra de lockdown eindigt (en het pand af is), opent Kees Kampeert officieel haar deuren in Oost-Groningen.

- advertentie - 

Vanuit Noorwegen
In juli 2020 zat Jelle Holtkamp (42) op de camping in Noorwegen. Holtkamp: “Nederlanders waren half juli opeens weer welkom in Noorwegen dus we twijfelden geen moment en vertrokken met de Holtkamper vouwwagen naar Noorwegen. In Nederland zaten alle campings toen al vol. Toen we net een week in Noorwegen waren kreeg ik een bericht dat er een bedrijfspand te koop stond in Scheemda, op de grens met Heiligerlee. Ik wilde het pand bijna blind vanaf de camping aankopen, maar ik ging toch eerst nog even kijken en een paar weken later was het pand van ons. Een droom kwam uit.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Een winkel voor de webshop
De Groningse vouwwagenwebshop van Kees Kampeert was al een tijdje veel te klein behuisd: de verkoop van vouwwagens via de webshop liep erg goed maar voorraden konden maar nauwelijks worden ondergebracht. Bovendien had Jelle Holtkamp een ambitie: hij wilde zijn bedrijf laten groeien en daarbij een ‘echte winkel’ openen, om daarmee de webshop beter te kunnen ondersteunen. In maart 2020 was Holtkamp al bezig met een bedrijfspand in Noordbroek, maar toen brak de coronacrisis uit.

Holtkamp besloot pas op de plaats te maken. Toen het in de zomer van 2020 de vraag naar vouwwagens opeens weer steeg was het tijd voor de volgende stap: in het Groningse Scheemda vond Holtkamp een pand met 2.000 m2 buitenterrein en een showroom voor het tonen van de gereviseerde vouwwagens van zijn vroegere ‘eigen’ merk Holtkamper.

Kampeerboulevard A7

De term kampeerboulevard kwam direct opzetten bij Holtkamp: ”Toen ik zag dat Ron Hazenberg Campers en Noord Caravans al in dezelfde straat actief waren moest ik direct denken aan de Caravanboulevard in Heerhugowaard. Daar heb je ook al sinds jaar en dag een cluster van kampeerbedrijven. Mensen komen er van heinde en verre naartoe, omdat ze er van alles kunnen vinden. Net als bij de meubelboulevard zeg maar. En onze collega’s van Ron Hazenberg Campers en Noord Carvans werken net als wij ook landelijk, dus dat komt heel goed uit. Even jammer dat we nu de lockdown hebben, maar daarna kunnen de mensen massaal de A7 pakken om onze straat te bezoeken.”

- advertentie - 

Als proefballonetje lanceerde Holtkamp de website kampeerboulevarda7.nl waarop wordt doorverwezen naar de verschillende bedrijven. Een bord aan het begin van de straat zou het plaatje compleet maken, maar maar dat moet nog met de andere ondernemers en de gemeente worden overlegd. “Kampeerboulevard A7 is hoe dan ook een feit. Nu nog een tentenwinkel erbij en het aanbod is helemaal compleet.”, aldus een enthousiaste Holtkamp.

Circulaire vouwagens

Holtkamp spreekt graag van ‘Refurbished’ en ‘SuperRefurb’ maar je mag ook gewoon ‘gereviseerd’ zeggen: “De vouwwagen wordt bij ons helemaal uit elkaar gehaald en opnieuw opgebouwd. Onderdelen die niet meer voldoen worden daarbij gerepareerd of vervangen. Vaak komt er een ongebruikte tent op, dan kan hij weer een kampeerleven mee. We noemen het ook wel circulaire vouwwagens, want de wagentjes kunnen gigantisch lang mee en ze worden dus zonder problemen hergebruikt”, aldus Holtkamp.

Vouwwagens die via de webshop zijn besteld, worden door het hele land aan huis geleverd. Voordat de koerier voor de deur staat, ontvangt de klant een aantal instructiefilmpjes over hun vouwwagen. “De instructiefilmpjes worden speciaal per klant opgenomen, het is dus echt maatwerk”, aldus Holtkamp. “Maar er zijn nu eenmaal ook veel mensen die de vouwwagen liever op willen halen en dat kan nu in Scheemda. Op dit moment moet het nog buiten met Click&Collect maar er komt een moment dat het ook weer binnen mag!”

Geworteld in de provincie

Jelle Holtkamp voelt zich zeer verbonden met de provincie Groningen. Holtkamp: “Ik ben zelf opgegroeid in Ter Apel en ik heb ook in Stad gewoond en gewerkt. Mijn familie is altijd aan het ondernemen geweest in Groningen. Ook voor mij is de provincie Groningen de allerbeste plek om met mijn bedrijf bezig te zijn. Hier wordt op een manier gewerkt die mij aanstaat. In Scheemda heb ik nu de ideale plek gevonden om verder te kunnen groeien. De straat heet niet voor niks Grotelant!”

Kampeerhistorie

De opa (1910-1983) en tevens naamgenoot van Jelle Holtkamp startte zijn bedrijf ‘HOLTKAMP’ in Ter Apel. Eerst was het een grote dorpswinkel waar ook kampeerproducten werden verkocht, later werd het bedrijf omgedoopt in ‘Holtkamper’. Toen zoon Bert Holtkamp (1943) al wat jaren in het bedrijf werkte bedacht hij in de jaren zeventig zijn eigen gepatenteerde ‘Holtkamper Flyer’ vouwwagen.

Het was de grote doorbraak voor het vouwwagenmerk en de dorpswinkel werd omgetoverd tot kampeershowroom. In 2000 startte ook Jelle Holtkamp (jr). zijn kampeerloopbaan bij Holtkamper. Inmiddels was de collectie flink uitgebreid en genoot Holtkamper bekendheid in binnen- en buitenland. In 2017 werd Holtkamper verkocht aan de Nederlandse ‘Campfire Group’. Bert Holtkamp ging met pensioen en Jelle Holtkamp ging zelfstandig verder met zijn bedrijf Kees Kampeert.

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button