Incidenten

Taakstraf en rijontzegging voor veroorzaken zwaar ongeval Musselkanaal

- advertentie -

Musselkanaal – Een 38-jarige man uit Winschoten moet voor het veroorzaken van een ernstig ongeval in Musselkanaal een taakstraf van 240 uur uitvoeren. De rechter legde de man ook een rijontzegging van twee jaar op, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Het ongeval gebeurde op 2 december 2018 op de N366 bij Musselkanaal. De Winschoter haalde in en reed daardoor op de linkerbaan. Hij maakte daarbij geen haast. Ook niet toen een tegemoetkomende auto naderde.

Andere bestuurder nog steeds niet hersteld
De auto die werd ingehaald toeterde en verminderde gas. Nog steeds bleef de Winschoter op de linkerbaan rijden. Door de botsing, die daarop volgde, raakte de bestuurder van de tegenliggende auto ernstig gewond. Hij is nog steeds niet hersteld en moet gebruik maken van een rolstoel en krukken.

Geen herinneringen
De Winschoter kon zich van het ongeval niets meer herinneren. Hij had eerder op het voetbalveld bier gedronken en was in de wagen gestapt. Hij had 3,5 keer meer gedronken dan is toegestaan.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan een maand voorwaardelijk. Ook werd een rijverbod van twee jaar geëist.

Niet eerder veroordeeld
De rechter hield er rekening mee dat de man niet eerder is veroordeeld. Het ongeval gebeurde ruim twee jaar geleden en de man heeft onnodig lang moeten wachten op zijn rechtszaak.

Een celstraf is volgens de rechter dan ook niet meer aan de orde.

Lees ook: 36-Jarige Winschoter betrokken bij ongeluk N366 bij Mussel

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button