Incidenten

Brand in woning uit 1750 in Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans – Woensdagavond omstreeks 18.40 uur werden diverse brandweerkorpsen opgeroepen, dit doordat voorbijgangers rook uit een woning zagen komen aan de Achterstraat in Bad Nieuweschans, zij belden 1-1-2.

- advertentie - 

Door de meldkamer werd in korte tijd opgeschaald naar middelbrand waarna brandweereenheden uit Finsterwolde, Winschoten en Bad Nieuweschans werden ingezet bij het bestrijden van de brand. De brand in de woning bleek in een keldercompartiment de te woeden. De brandweerlieden zijn de woning binnengetreden door de deur te forceren om middels een binnenaanval de brand te blussen.

Bij de brand kwam behoorlijk wat rookontwikkeling vrij. Er was op het moment van de brand niemand aanwezig in de woning. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend gemaakt. Stichting Salvage kwam ter plaatse om onderdak te regelen voor de bewoonster.

Het pand is zo’n 250 jaar oud en is een rijksmonument.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button