Algemeen

Brugwachters willen pieper: “Hulpdiensten met spoed keren voor de brug…”

- advertentie -
Bad Nieuweschans – Brugwachter Richard Slijfer, die de brug bedient over de Westerwoldse Aa te Bad Nieuweschans wil het niet meemaken dat wanneer hij de brug open heeft gedraaid er een ambulance, brandweer en of politie met alle ‘toeters en bellen’ er aan komt zetten en de weg afgesloten is.
Dit heeft hij nu verschillende keren meegemaakt. Hij heeft al meer dan 2 jaar geleden bij de provincie Groningen en bij de gemeente Oldambt aan de bel getrokken om deze brugwachterspost een pager, of in de volksmond een pieper, te geven, waarop hij kan zien of er iets gaande is in Bad Nieuweschans, Drieborg, Nieuw Beerta of waar dan ook. Dat meldt hij aan BNSnieuws.nl.
Zowel de provincie als de gemeente hebben toen laten weten het ook belangrijk te vinden en dat ze hier snel met een antwoord zouden komen. Maar van beide instanties heeft hij tot nu toe niets meer gehoord.
10 minuten
“Ik zou het mijzelf het nooit vergeven als er een ambulance aan de ene kant van de brug staat en er overlijd iemand aan de andere kant. En dit is iets wat te voorkomen is. Blijkbaar telt voor de provincie als de gemeente niet elke seconde”, aldus Richard.
Het duurt al snel meer dan 10 minuten om een openstaande brug weer dicht te draaien, zeker als er boten door de brugopening aan het varen zijn.

- advertentie -

Vaarseizoen
Het vaarseizoen is weer begonnen en Richard en zijn collega Freerk Takens hebben hun diensttelefoon weer ontvangen. Ze hebben inmiddels al de eerste oproep weer binnen om binnenkort de brug te openen voor een Tjalk die water maakt en voor reparatie naar een werf in Groningen moet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button