Weerbericht

Weekendweer: rustig weer met koude nachten

Landelijk – Dit weekend krijgt Nederland te maken met behoorlijk koude nachten. Lokaal kan het zelfs 5 of 6 graden vriezen, een groot verschil met het zachte weer dat we de afgelopen weken regelmatig hebben gehad. Overdag wordt het 5-7 graden, waarbij het in het zuiden zonniger is dan in het noorden.

- advertentie - 

Dit weekend merken we echt dat het nog maar begin maart is. Hoewel de zon al flink aan kracht wint en het overdag goed opwarmt, kan het ’s nachts nog steeds hard afkoelen. Dit weekend staat er weinig wind en dat helpt de nachtelijke temperatuurdaling een handje. Vooral de nacht van vrijdag op zaterdag en in de vroege zaterdagochtend belooft koud te worden met lokaal matige vorst. Het kan dan 5 of 6 graden vriezen. In de nacht naar zondag weten meer wolkenvelden vanaf de Noordzee ons land te bereiken. In de bewolkte gebieden komen de minima rond het vriespunt uit. De meeste opklaringen en laagste temperaturen zijn voor het zuiden. Vooral in de nacht naar zondag kan bovendien regionaal mist ontstaan.

Prima weer om buiten te zijn
De nacht en vroege ochtend verlopen dit weekend dus koud, maar overdag is het prima weer om naar buiten te gaan. Op veruit de meeste plaatsen blijft het namelijk droog. Alleen de noordkust en de Wadden maken kans op een buitje. De beste papieren zijn dit weekend voor het zuiden. Zeker in Zuid-Limburg kan de zon uitbundig schijnen en dan wordt het ruim 7 graden. Dat zijn vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Omdat er weinig wind staat, voelt het in de zon een stuk warmer aan.

Hoe noordelijker, hoe meer wolkenvelden. Zaterdag is de meeste bewolking voor de noordelijke helft en schijnt de zon in het zuiden op een paar stapelwolken na volop. Zondag heeft het overgrote deel van het land waarschijnlijk met veel wolkenvelden te maken, maar met een beetje geluk weet de zon nog wel door te breken. De maxima komen uit op 5 graden in het noorden en 6-7 graden in het zuiden.

Zonnige aanloop naar het weekend
Deze vrijdag is veruit de zonnigste dag van deze week. De zon krijgt namelijk flink wat ruimte en er ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 6 à 7 graden. De matige noordenwind maakt het voor het gevoel wel een paar graden kouder.

Na het weekend wordt het heel ander weer. De kans op regen neemt toe en vooral woensdag en donderdag kan het behoorlijk nat en winderig zijn.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button