Cultuur

Freek, Alysha en Nina winnen voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

- advertentie -

Oldambt – Vorige week werden de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. In de gemeenten Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam streden 31 leerlingen uit groep 7 en 8 om een plek in de halve finale. Nina, Alysha en Freek bleken het beste te kunnen voorlezen en vertegenwoordigen hun gemeente in de volgende ronde.

- advertentie -

Dit jaar kon de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd niet fysiek worden gehouden. De regionale ronde werd door Biblionet Groningen dan ook voor het eerst digitaal georganiseerd. Basisscholen stuurden de jury een video waarin hun schoolkampioen voorlas uit een zelfgekozen fragment.

Gemeente Oldambt
Nina Rouw van basisschool OBS De Tweemaster uit Winschoten heeft de regionale ronde in de gemeente Oldambt gewonnen. Nina las een fragment voor uit het boek ‘De dikke Lena Lijstje’ van Francine Oomen. De jury vindt dat Nina alle facetten in zich heeft van een goede voorlezer.

Gemeente Pekela en Veendam
Freek Heijerman van CBS Groen van Prinsterer uit Nieuwe Pekela heeft de regionale ronde in de gemeente Pekela/Veendam gewonnen. De jury moest erg lachen om zijn voorleesfragment uit ‘Het leven van een loser, totaal gesloopt’.

Gemeente Stadskanaal
Alysha van der Kaap van CBS de Maarsborg uit Stadskanaal heeft de regionale ronde in de gemeente Stadskanaal gewonnen. Volgens de jury kan Alysha zo het Jeugdjournaal gaan presenteren, omdat ze fijn voorleest en zichzelf goed presenteert. Alysha las in deze ronde voor uit het boek ‘Collins geheime Channel’ geschreven door Sabine Zett.

Halve finale
Nina, Freek en Alysha zullen in maart opnieuw gaan voorlezen tijdens de halve finale. Dan strijden ze met vijf andere voorlezers om een plek in de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button