Cultuur

DJ Duguneh brengt officiële cover van ‘I Can See Clearly Now’ uit

- advertentie -

Groningen/ Winschoten – Zijn shows in clubs en op festivals liggen momenteel stil, maar zijn muziek niet. Deze vrijdag brengt de Groningse dj Duguneh, in het Oldambt bekend van Mambo Beach Club, namelijk een officiële cover uit van de voormalige wereldhit “I Can See Clearly Now“.

- advertentie -

Het nummer “I Can See Clearly Now” werd oorspronkelijk geschreven door Johnny Nash. De zanger scoorde er in 1972 een wereldwijde hit mee. Latere covers van Lee Towers (1982) en Jimmy Cliff (1994) bereikten in Nederland eveneens de hitlijsten.

Gezien het recente overlijden van Nash in oktober 2020, komt de cover op een bijzonder moment. “We begonnen in september aan deze cover, maar een maand later kregen we het nieuws te horen. Dat was slikken. Nash was een legende“, zegt Duguneh. Deze vrijdag komt na lang wachten de cover alsnog uit. Hoe voelt dat? “We twijfelden wel even. Maar dat veranderde toen de uitgever en nabestaanden van Nash akkoord gaven. Echt een eer, vooral in deze tijd“. Nash schreef het nummer om mensen hoop en kracht te geven. Nu we allemaal naar licht aan het einde van de COVID-tunnel zoeken, lijkt iedereen dat wel te kunnen gebruiken.

Vorig jaar bracht Duguneh nog de single “Take Back Your Life” uit, een samenwerking met hitzanger Mohombi. De cover “I Can See Clearly Now” is eveneens een interessante samenwerking. Hiervoor werkte Duguneh samen met zijn Duitse collega dj Crystal Rock, goed voor meer dan een miljoen Spotify luisteraars per maand. De cover is ingezongen door de Canadese singer-songwriter Mike Ruby, die vorig jaar nog in de Canadese Top 40 stond genoteerd. Het gitaarspel is werk van gitarist Guus Dielissen, een populaire Nederlandse YouTuber die met zijn gitaarvideo’s elk moment de 50 miljoen views kan bereiken.

De cover “I Can See Clearly Now” is nu te beluisteren op alle streaming kanalen:
https://lnk.to/ICanSeeClearlyNow

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button