Algemeen

Belastingspreekuren in Groningse bibliotheken

- advertentie -

Oldambt – Voor 1 mei moet bijna iedereen in Nederland de jaarlijkse belastingaangifte invullen. Biblionet Groningen biedt hulp aan mensen die niet goed weten hoe dit werkt en die geen professionele hulp kunnen inschakelen.

- advertentie -

Hulp bij de digitale belastingaangifte
“Normaal gesproken organiseren we inloopspreekuren”, aldus Ria Muller van Biblionet Groningen, “maar dat kan nu niet want onze vestigingen zijn gesloten. Mensen kunnen dus ook niet naar de bibliotheek komen om gebruik te maken van de computers. Gelukkig hebben we toestemming gekregen van de Veiligheidsregio dat mensen op afspraak mogen langskomen tijdens een spreekuur voor hulp bij de belastingaangifte.”

Corona-richtlijnen tijdens het spreekuur
“Uiteraard is het noodzakelijk dat alle corona-richtlijnen in acht worden genomen”, vertelt Ria. “Dat geldt zowel voor de bezoekers van het spreekuur, als voor onze medewerkers en samenwerkingspartners. Dit betekent dat een mondkapje verplicht is, dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden en dat er desinfectie aanwezig is om handen en materialen te reinigen. Bezoekers die langer dan 15 minuten aanwezig zijn in de bibliotheek, vragen wij om hun gegevens te noteren zodat er in geval van bron- en contactonderzoek contact opgenomen kan worden.”

Belastingspreekuren gemeente Oldambt
In de gemeente Oldambt wordt het belastingspreekuur verzorgd door medewerkers van de Belastingwinkel. Zij beantwoorden vragen, geven meer informatie en kunnen (deels) ingevulde formulieren controleren of mensen op weg helpen met invullen. Deelnemen is gratis, ook als mensen geen lid zijn van de bibliotheek.
Woensdag 7 april van 10.00 – 13.00 uur in Bibliotheek Winschoten
Donderdag 8 april van 10.00 – 13.00 uur in Bibliotheek Winschoten
Je kan voor een afspraak in de gemeente Oldambt bellen met Esther Huls 06 152 488 80 of mailen naar e.huls@biblionetgroningen.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button