Economie

Vanuit de roos in de regio, een Silky Frappé To Go

Winschoten –  Een lekkere Silky Frappé die in een recyclebare beker meegenomen kan worden. Een heerlijk frisse komkommer slush of een zomerse piña colada gegarneerd met een vrolijke topping. Het zijn maar een paar voorbeelden waarbij de basis hetzelfde is. Een unieke slush. Geen ijsschaafsel maar een sneeuwachtige massa waar de smaken volledig door worden opgenomen.

- advertentie - 

In 2016 ging ondernemer Jannes Smit uit Winschoten aan de slag om de basis van vele frozen drankjes met unieke alcoholische mixen op de markt te brengen. Een gepatenteerd apparaat met gepatenteerde slush. AlcoSlush werd al snel opgepakt en een succes. Door steeds meer vraag naar cocktails zonder alcohol, kwam Frostini op de markt in samenwerking met Friesland Campina / Nutricia en Finest Call.

Efteling
In de zomer van 2020 zou een grote pilot gestart worden in de Efteling met frozen Fristi en frozen Chocomel maar vanwege de pandemie ging dat even niet door. Maar wordt alsnog dit jaar gelanceerd in de Efteling samen met de Silky Frappé.

Silky Frappé
Stilzitten zit Jannes niet in het bloed dus ging de ondernemer aan de slag met een volgende uitdaging, een ijskoffie. Friesland Campina en MONIN  stapten als grote namen in de horeca er ook bij in en zo ging de ondernemer weer aan de slag en ontstond Silky Frappé B.V. Een Co-Branding met Friesland Campina en MONIN was een feit. Ontwikkelen, proeven, testen en zoeken naar de perfecte mix gemengd met opschuim melk van Friesche Vlag en slush van Frostini. Het idee van een poeder in een cupje die je kunt hergebruiken als maatbeker, maar de perfecte mix werd het niet, de poeder werd hard. Nieuwe ideeën werden getoetst, een iets andere procedure eindigend in een heerlijke Silky Frappé.

(Lees verder onder de foto)

Een grotere beker werd bedacht die ook als ‘to-go’ gebruikt kan worden en met een (biologisch afbreekbaar) plastic geseald wordt. De horecaondernemer kan in 20 seconden de Silky Frappé bereiden, om uit te serveren in een leuk glas of om met de papieren deksel mee te geven. Inmiddels staat de Silky Frappé klaar om uitgebreid gelanceerd te worden en is bijvoorbeeld ook Coca Cola met het bedrijf in gesprek.

Horeca
Voor horeca ondernemers is een compleet concept uitgewerkt. Met een basis startpakket waar het slush apparaat uiteraard het belangrijkst is, kan de horecaklant verwend worden met allerlei heerlijke frozen lemonades, mocktails en Frappés. En dat alles in een handomdraai omdat de slush een neutrale biologische basis is voor alle lekkere drankjes. In het basispakket zit tevens een code om gebruik te maken van een hele handige app, Slush Concepts. Hiermee kun je lekkere recepten vinden, bestellen, de klantenservice bereiken. Het bestellen kan sinds kort ook bij de eerste dealer van Silky Frappé, Miko Koffie Noord. Die bestelling kan doorgezet worden naar een groothandel, zodat een horeca ondernemer goederen in één levering kan ontvangen.

(Lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Slush Concepts
Het hele concept van de slush heeft Jannes in eigen beheer. Alles bedenkt en ontwikkelt het bedrijf zelf. Van slush, het slush apparaat, de unieke poeder voor de Frappé tot de bekers aan toe. Inmiddels vallen AlcoSlush B.V., Frostini B.V.en Silky Frappé B.V. onder Slush Concepts Beheer B.V.

Nieuw pand
Vanwege de te verwachten groei, zal het pand aan de Havenkade Oost 3 in Winschoten te klein worden. Maar Winschoten verlaten, dat zal niet gebeuren, dus een ander pand in Winschoten zal gezocht worden. En de verdere toekomst? De nuchtere Winschoter laat nog niet veel los, maar dat hij nog veel meer grote plannen heeft, dat is duidelijk.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button