Kort nieuws

Wim van Lienden schrijft boek over het klimaat

Bad Nieuweschans – Op 15 maart is er een nieuw boek uitgekomen van Wim van Lienden uit Bad Nieuweschans, met als titel: ‘Goed klimaat voor weerpraat’ (Sylvana van het bos).

- advertentie - 

Wim van Lienden legt uit hoe hij ertoe gekomen om dit te schrijven: ‘Aan de ene kant heb je de klimaatactivisten en aan de andere kant de klimaatontkenners. Men lijkt voortdurend naar een bepaalde zijde toe te worden getrokken. Dat vind ik jammer, want het weer en het klimaat moeten naar mijn idee niet helemaal toegeëigend worden door de ene of de andere partij met uitgesproken standpunten. Want alle mensen hebben tenslotte met het weer te maken en daarom mag een ieder zijn of haar mening er ook over hebben. Zo vind ik het mooi als je ’s morgens gewoon naar buiten kunt blijven kijken om te zien dat het een mooie zonnige dag wordt waarop het gewoon lekker genieten is…

Neem nou februari! De ene week massaal schaatspret op de IJsbaan in Nieuweschans en de andere week de tuinstoelen buiten gezet voor dagenlang bijna zomerse temperaturen. Het weer is mooi zoals het is en blijft reuze boeiend; je moet het toch zo nemen als het komt. Over het weer en klimaat is veel geschreven, maar het is vaak zware kost en het zijn vaak boeken waar je niet vrolijk van wordt als je ze leest. Daarom werd het tijd voor een leuk en een meer luchtig boek over dit onderwerp, dat overigens niets afdoet aan de belangrijkheid ervan.’

Vanaf nu voor € 13,95 te koop bij elke boekhandel, Bol.com en alle andere internetboekhandels. En natuurlijk ook bij de uitgever ‘Schrijverspunt’ in Almelo.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button