Cultuur

Thonie Romain & Robert Jay: de start van een nieuwe samenwerking

- advertentie -

Winschoten – Winschoter Romain, oftewel ‘Thonie Romain’, heeft het in Holland’s Got Talent tot de finale weten te schoppen. Ervaring is iets wat wellicht nog ontbreekt maar ambitie in overvloed. Romain heeft ondanks zijn heftige pestverleden, 7 chaotische jaren aan therapie en medicatie, afgelopen jaar meegedaan aan Holland’s Got Talent om zo zijn zangtalent aan de rest van Nederland te laten horen.

- advertentie -

Hij wist het tot de finale te schoppen, waar hij het nummer Soldier On van DI-RECT zong. Een nummer dat aansluit bij zijn persoonlijke verhaal over hoe hij vroeger gepest is en daarna in depressie is geraakt. Hij hoopte een beetje steun te kunnen geven aan mensen die hetzelfde doormaakten. 

Romain kwam met Robert Jay in contact toen zij beiden nog in Winschoten woonden. Meteen was er een muzikale klik tussen de twee artiesten en besloten ze een samenwerking aan te gaan. Het is het begin van een mooie samenwerking waarbij al druk gewerkt wordt aan het schrijven en opnemen van nieuwe nummers. Ook zullen ze, zo gauw als het weer mag en kan, gezamenlijk optreden onder de naam Thonie Romain & Robert Jay.

Robert Jay kennen we als bandleider van de Robert Jay Band, die een radio 3 hit scoorde met het nummer ‘Red Bullet’. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan zijn EP waarvan begin dit jaar al zijn nieuwe single ‘Raining in the Snow’ gereleased werd.

12 februari waren Romain en Robert al samen te zien tijdens een livestream, georganiseerd in Theater vanBeresteyn, te Veendam. Ook TikTok-ster Daisy Veenstra maakte haar opwachting in deze show. 

Onlangs namen Romain en Robert Jay een live-video op ten behoeve van Het Cultuurplatform Oldambt. Deze video van het nummer Change Will Come van Alain Clark, komt 2 april online en de première is te volgen via het Youtube-kanaal van Thonie Romain. Ook zal deze cover via de online streaming platformen te beluisteren zijn. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button