Cultuur

Media Ukkie Dagen bij de Groningse bibliotheken

Oldambt – Van 26 maart tot 2 april vinden in Nederland de Media Ukkie Dagen plaats. Ook de Groningse bibliotheken besteden deze week aandacht aan mediaopvoeding bij jonge kinderen. Zo kunnen ouders op woensdag 31 maart meedoen aan de landelijke webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’.

- advertentie - 

Peuters en kleuters komen thuis, maar ook via kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, al vroeg in aanraking met media. Bijvoorbeeld door het gebruik van een tablet bij het voorlezen, zingen of een spelletje. Maar hoe kun je jonge kinderen op een veilige manier met deze digitale media op laten groeien? Tijdens de Media Ukkie Dagen staat Biblionet Groningen hier bij stil door allerlei tips te geven aan ouders, verzorgers en pedagogische medewerkers zodat jonge kinderen hier op een veilige manier mee opgroeien.

Gratis webinar voor ouders
Op woensdag 31 maart (20.00 – 21.00 uur) neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl ouders mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?
De webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ is er voor ouders met jonge kinderen (0-6 jaar). De deelname is gratis en aanmelden kan via www.biblionetgroningen.nl/online.

Drie handige tips voor thuis
Met Bereslim kunnen kinderen van 2 t/m 7 jaar thuis en in de bibliotheek voorleesanimaties van bekende voorleesboeken bekijken. Met bewegende plaatjes, geluidjes, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem komen de verhalen echt tot leven.

Via het platform De Voorleeshoek kunnen kinderen van 0 t/m 10 jaar thuis en in de bibliotheek voorleesfilmpjes bekijken. In deze online voorleeskast zitten maar liefst 200 voorleesfilmpjes.

- advertentie - 

Op de website van de Media Ukkie Dagen staan handige tips voor thuis zoals leuke boekjes, apps en filmpjes over mediaopvoeding.

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button