Cultuur

Ontdek de ‘Dark Mode’ van OldambtNu.nl tijdens de Earth Hour

- advertentie -

Oldambt -Doe jij ook mee met de Earth Hour? Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor 1 uur te doven.

- advertentie -

Dit jaar word het evenement voor de vijftiende keer georganiseerd, 27 maart tussen 20:30 tot 21:30 lokale tijd, om energiebesparing te promoten en de koolstofdioxide-uitstoot te verminderen.

Dark Mode
Sinds kort is het mogelijk met de website om van OldambtNu.nl, zowel de mobiele versie als op een desktop versie, een ‘dark mode’ te activeren. Hiermee bespaar je onder andere je stroom in je batterij van bijvoorbeeld je telefoon.

Zo zet je de donkere modus (dark mode) aan of uit
Het werkt heel simpel, op de mobiele versie is een maantje te zien naast onze logo boven aan de website, dit werkt hetzelfde op een vaste computer/ laptop (desktop). Wil je de donkere modus weer uitschakelen? Druk dan niet op de maan maar op de zon die op dezelfde plek verschijnt.

Mobiele versie
Desktopversie

Populair
De donkere modus lijkt aan populariteit te winnen, bijvoorbeeld omdat telefoongebruik minder belastend voelt voor de ogen en beter is voor de batterijduur. Veel telefoons hebben inmiddels oledschermen, die pixels uitschakelen als ze de kleur zwart tonen. Op iPhones leidde dat bij de introductie van de donkere modus tot een 30 procent langere batterijduur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button