Incidenten

48-Jarige motorrijder maakt wheelie’s en krijgt EMG-cursus

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zaterdagmiddag rond 17.20 uur reed een 48-jarige bestuurder uit de gemeente Oldambt op een motor door Winschoten. Dit ging op een opmerkelijke wijze, aldus de politie van Team Verkeer Noord Nederland.

- advertentie -

“De bestuurder maakte meerdere wheelie’s en bracht daardoor zichzelf en overige weggebruikers in gevaar.” schrijven ze in een bericht op Instagram, ook is daar een video bijgevoegd. Hierop is te zien dat de man op de Beertsterweg en industrieterrein Reiderland aan het rijden is.

“Hierop hebben wij de bestuurder staande gehouden en proces-verbaal aangezegd. Ook wordt de bestuurder een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) cursus opgelegd.” schrijven de agenten.

Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer
De cursus is voor bestuurders die met de politie in aanraking zijn gekomen omdat zij gevaarlijk rijgedrag hebben vertoond en/of de verkeersregels hebben overtreden.

De cursus is verplicht als u een brief van het CBR gekregen om mee te doen met de cursus. Als u meedoet met de cursus mag u uw rijbewijs houden. Als u niet meewerkt, wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button