Cultuur

Winschoter molens blauw verlicht voor Wereld Autisme Dag

- advertentie -

Oldambt – Vandaag is het Wereld Autisme Dag. Overal op de wereld wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme. Dit gebeurt onder meer door bekende gebouwen en monumenten blauw te verlichten. “Hier werken wij ook graag aan mee en daarom zijn molen Edens, molen Berg en molen Dijkstra de komende dagen blauw verlicht.” dat meldt de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Het doel hiervan is om zoveel mogelijk mensen met autisme een hart onder de riem te steken. Gert Engelkens, wethouder: “Autisme heb je levenslang en heeft invloed op je leven. Het aanpassen aan nieuwe situaties is voor mensen met autisme vaak lastig en levert stress op. En dat kan leiden tot niet meer mee kunnen doen: thuis, op school, op het werk, in vrije tijd of binnen relaties.”

Hij vervolgt: “Als gemeente willen we dat iedereen mee kan doen. En we doen ons best om dit mogelijk te maken. Zo bieden we bijvoorbeeld extra ondersteuning aan mensen met autisme bij het aanvragen van Wmo-voorzieningen als ze dat willen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button