Algemeen

Boosheid en verwarring om scherpere Duitse coronaregels

Bad Nieuweschans –Vanuit het niets was daar zondag het nieuws. Duitsland verklaart Nederland  tot hoogrisicogebied. Boosheid en verwarring. Dat oogst het Duitse besluit om vanaf dinsdag alleen nog Nederlanders met een negatieve coronatest de grens over te laten. Grenspendelaars hebben geen idee waar ze aan toe zijn.

- advertentie - 

Reis aanmelden
Mensen die vanuit Nederland naar Duitsland reizen, moeten een recente negatieve coronatest kunnen tonen als ze de grens oversteken. De maatregel gaat dinsdag in, heeft de Duitse regering besloten. Voor grenswerkers geldt een uitzondering. Er komen vooralsnog geen strenge grenscontroles. Wel kunnen mensen langs de kant worden gezet door de politie voor controle. Ook moeten ze hun reis online aanmelden.

Boodschappen doen en tanken?
Zo’n negatieve coronatest is vanaf dinsdag ook nodig als je een supermarkt of tankstation over de grens bezoekt. Maar naar Duitsland gaan voor alleen boodschappen wordt ook sterk afgeraden, zegt Eems Dollard Regio-directeur Karel Groen. ‘Neem het risico niet en blijf in Nederland’, stelt hij aan RTV Noord.

Vierde land
Nederland is na Tsjechië, Polen en Frankrijk het vierde buurland van Duitsland dat als hoogrisicogebied wordt gezien. Dat gebeurt als er meer dan 200 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners zijn in zeven dagen.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert mensen om tot en met 15 mei niet naar het buitenland te reizen, alleen als dat noodzakelijk is.

Lees ook: Duitsland: Nederland is hoogrisicogebied, negatieve coronatest nodig bij grens

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button