Algemeen

Oplevering eerste gedeelte Zusterflat gepland in tweede kwartaal 2021

- advertentie -

Winschoten – De voormalige Zusterflat aan de Burgermeester Schönfeldsingel gaat dienst doen als een appartementencomplex met wooneenheden voor jong en oud. Het gebouw is in beheer van Wima Vastgoed.

- advertentie -

In september is gestart met de transformatie van de voormalige zusterflat in Winschoten naar 54 wooneenheden. De appartementen van Domeq zijn ontworpen voor alle doelgroepen; van jonge topprofessionals tot aan de zelfstandige ouderen.

Als eerste wordt de linkervleugel van de flat, die uitkijkt op de Burgemeester Schönfeldsingel, aangepakt. Twee zusterkamers worden samen gevoegd tot 1 maisonnette, waarvan er uiteindelijk 6 in het complex aangeboden zullen worden. De maisonnettes, (appartementen met bovenverdieping) zullen tussen de 70m2 en 85m2  aan woongenot bieden. Tevens worden er in de linkervleugel acht appartementen van circa 60m2 opgeleverd.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Circulaire bouw:
Er wordt circulair gebouwd. Dat wil zeggen dat er gebruik gemaakt wordt van wat er in het gebouw voor handen is; materialen en grondstoffen worden hergebruikt.

Op het dak van de linkervleugel komen153 zonnepanelen. Later zal de rechtervleugel van het complex voorzien worden van een milieubewust Sedumdak. De linkervleugel zal worden verwarmd door middel van infrarood techniek, waardoor het complex volledig gasloos toch een hoog comfort levert. De infrarood panelen die in de plafonds worden geplaatst, worden geleverd door Heatflow uit Stadskanaal. Elke ruimte krijgt zijn eigen digitale thermosstaat waardoor de temperatuur in elke ruimte onafhankelijk te regelen is.

- advertentie -

De oplevering van de linkervleugel staat gepland voor het tweede kwartaal 2021.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button