Economie

Afeer zet nieuwe stap in verduurzaming bestaande huisvesting

Winschoten – Afeer zet nu een belangrijke nieuwe stap op het gebied van het verduurzamen van haar bestaande huisvesting. Zo worden op de locatie Romijnweg in Winschoten installaties en het dak van het bestaande gebouw onder handen genomen. De verouderde installaties worden vervangen door een milieuvriendelijke Warmteterugwininstallatie (WTW) en het dak wordt geïsoleerd.

- advertentie - 

Voor de uitvoering van deze werkzaamheden tekenden de lokale bedrijven Velgsib Installatietechniek en Verbidak. Afeer-directeur Van Dam vindt het belangrijk om te werken met regionale partners en is blij met de energiebesparing en de milieuwinst die de maatregelen zullen opleveren: “Door de dakisolatie realiseren we een CO2-reductie van 92 ton op jaarbasis. Dat staat gelijk aan 6.000 kilometer rijden met een diesel”.

Oplevering nieuwe aanbouw
In 2020 is al gestart met de uitbreiding van de productielocatie van Afeer aan de Romijnweg. Deze wordt 9 april opgeleverd. Ook deze aanbouw levert uiteraard een bijdrage aan de verduurzaming van Afeer. De nieuwe aanbouw bestaat uit een uitbreiding van de productieruimte en het magazijn ter grootte van ruim 7 volleybalvelden. Deze ruimtes gaan ingezet worden voor het produceren en verpakken van voedsel volgens FSSC22000 richtlijnen.

Over Afeer
Afeer is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Mensen die zelf niet of moeilijk aan een baan kunnen komen, worden door Afeer geholpen. Daarnaast organiseert Afeer dagelijks werk voor ruim 900 medewerkers met een arbeidsbeperking. Afeer werkt mee aan een inclusieve arbeidsmarkt en is bruggenbouwer tussen overheid en bedrijfsleven.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button