Weerbericht

Zachter weer eind komende week

- advertentie -

Landelijk – Na het zeer koude weer voor de tijd van het jaar, is er nu zachter weer op komst. Vanaf vrijdag wordt de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar met 10-15 graden. Daarbij schijnt de zon geregeld en blijft het overwegend droog. Tot vrijdagochtend is elke nacht kans op vorst.

- advertentie -

Maandag hebben we nog met enkele winterse buien te maken, maar de dagen daarna wordt het overwegend droog met geregeld zon. Bovendien wordt het geleidelijk zachter met vrijdag maxima van 10-15 graden. Na het koude weer van de afgelopen tijd, voelt het dan ook een stuk lenteachtiger aan. Zeker tijdens zonnig weer met weinig wind is het met een winterjas al te warm.

De kans op échte lentewarmte van 20 graden of meer is voorlopig klein. Dat komt doordat we komende tijd met een noordoostenwind te maken krijgen. Dat betekent wel zonnige perioden, maar in deze tijd van het jaar nog geen hoge temperaturen. In Noord-Europa is het namelijk nog steeds koud. Mocht de wind naar het zuidoosten of zuiden draaien, dan ziet het er voor de lenteliefhebber een stuk beter uit. De kans op zo’n zachte wind is voorlopig slechts 20%.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button