Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Scholieren leggen fietsexamen af bij Veilig Verkeer Nederland

- advertentie -

Winschoten – In totaal 319 Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de omgeving Winschoten hebben deze dag het praktisch Verkeersexamen afgelegd. Het landelijke fietsexamen af in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland(VNN). De start was bij het politiebureau in Winschoten, wethouder Jurrie Nieboer was hierbij aanwezig.

- advertentie -

Na het theoretisch verkeersexamen die de kinderen van de basisscholen, groepen 7 en/of 8 met goed gevolg hebben afgelegd, volgt het praktisch verkeersexamen. Tijdens het praktisch verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen en daardoor veilig fietsen.

Het examen word landelijk op veel basisscholen gegeven om de veiligheid voor de fietser en alle verkeer rond de fietser te verbeteren.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Melarno Kraan/ OldambtNu.nl

Eigen omgeving
Basisschoolkinderen doen hun verkeerservaring op met een aantal vaste routes (naar school, naar vriendjes). Ze zijn nog niet zo ervaren en fysiek nog niet in staat om, in een geheel nieuwe omgeving, de theorie toe te passen. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen gaat daarom door de eigen woonomgeving van de kinderen.

Een veilige fiets: fietscheck
Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. De fiets moet veilig zijn om het praktisch examen te kunnen doen.

Kinderen kwetsbaar in verkeer
Jonge kinderen zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15 jarigen is jaarlijks ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval. Waarvan een kwart als voetganger en een kwart als passagier in een auto. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button