Gemeente

Eén euro blijkt Oldambt ruim anderhalve ton te kosten

- advertentie -

Midwolda – De gemeente Oldambt schikt met ondernemer Rob Berrevoets. De partijen troffen elkaar twee weken geleden nog in de rechtszaal, maar Oldambt zag geen heil meer in de zaak. De partijen schikken en Berrevoets krijgt een bedrag van 70.000 euro. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Dat bedrag wordt aangevuld door Erve Oostwold. Daar kunnen mensen overnachtingen boeken. Zij legt 25.000 euro op tafel, wat de totale schikking brengt op 95.000 euro.

De totale schade voor de gemeente Oldambt ligt overigens nog een behoorlijk stuk hoger. Daarover zo meer.

Oneerlijke concurrentie
Berrevoets en zijn vrouw waren tussen 2006 en 2019 eigenaar van groepsaccommodatie Blauwestadhoeve in Midwolda. Zij kochten en verbouwden het pand voor meer dan een miljoen euro. In de eerste jaren verdienden zij niks. Reden: de economische crisis. Na vier jaar verdiende het stel haar eerste 750 euro.

In 2014 gebeurt iets opmerkelijks. De gemeente Oldambt verkoopt een pand voor één spreekwoordelijke euro. Dat pand staat op zo’n anderhalve kilometer van de Blauwestadhoeve. Het plan op die locatie? Het realiseren van een groepsaccommodatie, net zoals bij de familie Berrevoets.

Even later blijkt dat de gemeente niet alleen voor een euro het pand heeft verkocht, Oldambt heeft ook de sloopkosten op zich genomen. Daarvoor is 50.000 euro betaald, blijkt uit rechterlijke stukken. Oneerlijke concurrentie, meent het stel. Zij spannen daarom een rechtszaak aan. De gemeente Oldambt en concurrent Erve Oostwold worden gedagvaard.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto)

- advertentie - 

Schikking
Die dagvaarding blijkt, na jaren procederen, succesvol. De gemeente betaalt dus een bedrag van 70.000 euro, maar benadrukt alsnog dat zij in haar eigen ogen niks fout heeft gedaan.

‘Wij waren en zijn van mening dat van begunstiging geen sprake is geweest.’ De gemeente geeft vervolgens aan dat het Hof ‘een steeds strengere lijn’ hanteert en dat ‘de lat heel hoog is gelegd’. Oldambt kiest om die redenen en uit vrees voor nog hoger oplopende kosten eieren voor haar geld.

Anderhalve ton
Het verlies dat Oldambt maakt op deze zaak ligt veel hoger dan de 70.000 euro die naar Berrevoets wordt overgemaakt. Oldambt heeft voor deze zaak voor maar liefst 86.914 euro externe juridische kennis ingehuurd. De gemeente schrijft dat dat bedrag nog kan oplopen.

Dat houdt in dat de verkoop voor een spreekwoordelijk euro de gemeente Oldambt uiteindelijk zo’n 160.000 euro gaat kosten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button