Economie

Marianne Kremer, Coach bestaat 10 jaar

- advertentie -

Finsterwolde – Het is deze maand al weer tien jaar geleden dat Marianne Kremer uit Finsterwolde de stap zetten en haar coachpraktijk oprichtte. In haar praktijk vraag ik haar hoe zij van een baan als bedrijfsadviseur bij een accountantskantoor is gekomen tot de huidige coachpraktijk.

- advertentie -

“Het kriebelde altijd om zelf te bepalen wat ik neerzet en welke richting ik op ga. Ik wilde op mijn manier contact met klanten te hebben. Het was voor mij een logische stap. Ik had altijd wel de wens om coach te worden. De vraag voor mij was: hoe krijg ik mijn praktijk van de grond en onderscheid ik mij van de anderen.”

En dat onderscheiden van anderen, dat is haar goed gelukt. Na een training kleur- en kledingadvies, deed Marianne precies dat. Ze zette haar eigen coachpraktijk op en ging aan de slag.

“Bij het accountantskantoor coachte ik ook. De stap naar een combinatie met persoonlijk coach was snel gezet. En in mijn praktijk krijg ik veel mensen met arbeidsgerelateerde vragen. Daarom ben ik een opleiding gaan doen voor loopbaancoach.”

Marianne merkte dat zij ook veel mensen kreeg met burn-out en bore-out klachten. “Veel klanten weten me ook juist daarvoor te vinden. Mensen die niet lekker in hun vel zitten en in de gesprekken er al snel achter komen dat dit grotendeels wordt veroorzaakt door onvrede in het werk, door onderprikkeling en verveling. Ze komen dan bij mij als loopbaancoach en ontdekken dat ik ook coach op de persoonlijke ontwikkeling. Mijn website is heel belangrijk. Ook daar laat ik zien dat ik meer te bieden heb dan alleen de oriëntatie op een andere baan.”

Loopbaanprofessional
Een logische volgende stap was de Noloc-certificering tot geregistreerd loopbaanprofessional. “Het blijft ook bij mij kriebelen om mijzelf verder te ontwikkelen. Zo heb ik vorig jaar een training gevolgd over omgaan met rouw en verlies en heb ik mij onlangs aangemeld voor een opleiding tot begeleider van intervisiegroepen. Intervisie is ook werkgerelateerd dus de focus blijft op de loopbaan en de persoonlijke ontwikkeling; mijn eigen ontwikkeling en vooral die van de mensen die bij mij in de praktijk komen.”

- advertentie -

Dus op naar de volgende 10 jaar? “Inderdaad, ik blijf dit werk en het persoonlijke contact met cliënten met veel plezier en energie doen.”

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button