Sport

Fitnessparcours voor bewoners van Verpleegcentrum “De Tjamme”

- advertentie -

Beerta – Vanaf 15 april is het verpleegcentrum “De Tjamme” een fitnessparcours voor ouderen rijker. Het fitnessparcours bestaat uit 3 roestvrijstalen toestellen. De afdeling Activiteitenbegeleiding wilde graag iets doen aan het meer bewegen van de inwoners van Verpleegcentrum “De Tjamme”.

- advertentie -

Vooral in deze tijd van corona, blijkt maar weer hoe belangrijk vrijheid van bewegen is. Maanden lang hebben veel ouderen niet veel mogelijkheid gehad, om zich lichamelijk te bewegen in hun directe omgeving. Het doel van deze toestellen in de belevenistuin, is het bewegen te stimuleren en voor veel bewoners juist te bevorderen.

Ook speelt het sociaal aspect mee, door ontmoetingen in de tuin en samen iets ondernemen. Het bewegen en beleven is dan ook meegenomen in de toekomstvisie van de Activiteitenbegeleiding in de Tjamme.

De toestellen uit de seniorenserie zijn speciaal ontworpen door een revalidatiearts en een fysiotherapeut. Ze zijn ontworpen om de soepelheid van gewrichten, de spierkracht, het evenwicht en het lopen te stimuleren, te handhaven en te verbeteren. Het gebruik is laagdrempelig en gemakkelijk. De toestellen zijn geschikt voor mensen in een rolstoel.

Giften
De aanschaf is mogelijk gemaakt, dankzij fondsenwerving, crowdfunding en giften van onderstaande:
Nationaal Ouderenfonds / Voordeouderen.nl, RCOAK, Fonds Eemsmond, Het R.C. Maagdenhuis, Burgerinitiatief gemeente Oldambt,  Giften van familie en personeel / crowdfundingactie online Vriendenstichting “De Tjamme”

De afdeling Activiteitenbegeleiding wil dan ook iedereen, namens onze bewoners, bedanken voor het realiseren van de fitnesstoestellen, als extra aanwinst in de belevenistuin van Verpleegcentrum “De Tjamme”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button