Incidenten

Gezonken boot aan de Renselkade in Winschoten geborgen

- advertentie -

Winschoten – Op 8 april zonk er een boot aan de Renselkade in Winschoten. De brandweer moest er toen aan te pas komen om verspreiding van olie te voorkomen. Met olieabsorptie slangen en oil booms wisten brandweer Winschoten en Bedum dit destijds te realiseren.

- advertentie -

Vandaag is de boot van de bodem van de Rensel gehaald. Een duiker heeft stalen kabels onder de boot door gemanoeuvreerd waarmee een grote kraan de boot langzaam omhoog kon tillen. Nadat het meeste water uit de romp gepompt waren kon onder toeziend oog van de Gemeente Oldambt en Waterschap Hunze en Aas het schip geborgen worden.

Aan de Renselkade zitten twee grote metaal en ijzer recycling bedrijven waar grote schepen vol geladen worden. Deze boot werd gebruikt door magneetvissers om eventueel in het water gevallen lading van de bodem te vissen.

Lees ook: Brandweer ter plaatse bij gezonken boot Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button