Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Koningsdag wordt vrij koud met wolken en zon

- advertentie -

Landelijk – Koningsdag verloopt dit jaar vrij koud met maxima van slechts 10 graden op de Wadden tot lokaal 16 in Brabant en Limburg. Door een zwakke tot matige en aan de kust vrij krachtige oostelijke wind voelt het een paar graden kouder aan. Een winterjas kan fijn zijn, maar een paraplu of poncho is op de meeste plaatsen niet nodig. Wolken en zon wisselen elkaar af en als het tot een bui komt is dit heel plaatselijk en kortdurend.

- advertentie -

Een warme Koningsdag kunnen we vergeten. De dag begint in het binnenland mogelijk met een graadje vorst en ook overdag kan een winterjas fijn zijn. Normaal is het eind april 14 graden in het noordwesten van het land tot lokaal 18 in het zuidoosten. Dit keer moeten we het waarschijnlijk doen met 10 graden op de Wadden tot lokaal 16 graden in Brabant en Limburg. Als het tegenzit wordt het bovendien nog een paar graden kouder.

Wie een plekje in de zon en uit de wind zoekt merkt toch dat het eind april is. De zon staat hoog aan de hemel en geeft veel warmte. De winterjas kan dan in het zuidoosten van het land vervangen worden door een zomerjas of trui. Er wordt op Koningsdag zonkracht 4 verwacht, dus (ondanks het koude weer) kan een onbeschermde huid na 30-60 minuten kan verbranden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button