Op stap

Bevrijdingsfestival Oldambt presenteert een online Bevrijdingsuitzending

- advertentie -

Oldambt – Bevrijdingsfestival Oldambt presenteert op 5 mei een online Bevrijdingsuitzending. Omdat er ook dit jaar geen fysiek festival zal plaatsvinden in het Maintebos heeft de organisatie besloten om een online programma aan te bieden. Dit in samenwerking met Rtv-GO en Cultuurhuis De Klinker.

- advertentie -

Ze hebben een gevarieerd programma en aan elke leeftijd is gedacht. De opening zal worden verricht door burgemeester Cora Yfke Sikkema en Amber Dekker (blazer). Toneelvereniging Vita Nova komt met een sprookje, opgenomen in het stadspark van Winschoten.

Dansschool F2 Dance Company uit Winschoten danst in De Wilgenborg, Blauwestad. Ook brengen ze de volgende reportages: Vuurtonsessie, (met jongeren van het jongerencentrum ‘t Spoor), de veteranen en Oorlogsmuseum Stek in Midwolda.

In samenwerking met De Verhalen van Groningen hebben ze een kunstproject met jongeren en kunstenaar Stefan de Keijser gemaakt met als uitgangspunt Dominee Ader, verzetsheld uit Nieuw Beerta.

Dichters en kunstenaars hebben onder leiding van Rob Rosendahl een indrukwekkende herinneringsproject gemaakt over het joodse meisje Czeslawa Kwoka. Czeslawa is op 14-jarige leeftijd op 18 februari 1943 vermoord in Auschwitz.

Het geheel wordt muzikaal omlijst door Elise Koning, een 16 jarige muzikale talent uit Winschoten,
Roelof van der Velde, dé Oldambtster troubadour en The Heep, strakke rockband met nummers die vaak de 3 minuten niet halen.

Op 5 mei te zien op Rtv-go én op de Facebook pagina van Bevrijdingsfestival Oldambt. Tijd: 19.00 uur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button