IncidentenVideo

UPDATE: Woonboerderij door grote brand verwoest (video)

- advertentie -

Vriescheloo – De brandweer van Oude Pekela, Veendam, Winschoten, Vlagtwedde en Bellingwolde zijn momenteel ter plaatse bij een uitslaande brand in een woonboerderij aan de J. Buiskoolweg in Vriescheloo.

- advertentie -

Om 08.00 uur werd de brand gemeld bij de centrale 112-meldkamer in Drachten. Zij schaalden de brand direct op. De brandweer is momenteel ter plaatse en bezig met bluswerkzaamheden. De brandweer probeert een bijgebouw dat op het terrein staat te redden. Het pand is volgens een woordvoerder van de brandweer niet meer te redden.

Eenheden
“We zijn met drie brandweerwagens en een hoogwerker ter plaatse. We laten de dompelpomp ter plaatse gaan voor voldoende water.” dat laat de brandweer weten. “We hebben opgeschaald naar grote brand”

Woning verwoest
“De woning mag als verloren worden beschouwd. We laten een kraan ter plaatse komen om de muren om te trekken zodat we straks veilig de laatste brandhaarden kunnen blussen. De bewoners hebben het pand veilig kunnen verlaten en zijn niet gewond geraakt.” laat de brandweer om 09.20 uur weten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button