Incidenten

Jeugdbrandweer op inzet bij Slagerij Hofman en Ziegler Brandweertechniek

- advertentie -

Winschoten – Jeugdbrandweer Oldambt is onlangs weer begonnen met oefenen. Na paar keer op de kazerne aan de Molenweg in Winschoten geweest te zijn, konden ze ‘eindelijk’ weer op uitruk naar een voor hun onbekende locatie. Zo werd er vorige week geoefend bij Ziegler Brandweertechniek en afgelopen vrijdag bij de worstenmakerij van Slagerij Hofman; Of je worst Lust.

- advertentie -

Nadat ze zich hadden opgesteld kregen ze uitleg over de oefening. De jeugdbrandweer gaat wekelijks onder leiding van ervaren brandweermensen het brandweervak leren. Ze rukken uit naar fictieve incidenten. Daarbij zitten ze in een echte brandweerauto en hebben ze brandweerpakken aan.

Zowel bij Ziegler als bij de Slagerij was zogenaamd brand uitgebroken. Na deze inzet succesvol afgerond te hebben kregen ze bij beide bedrijven nog een leerzame rondleiding.

De jeugdbrandweer Oldambt heeft zowel aspiranten als junioren. Momenteel zijn ze druk aan het oefenen voor regionale en landelijke jeugdbrandweerwedstrijden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button