Algemeen

Protestantse Gemeente Midwolda schenkt opbrengst oud papier aan SchuldHulpMaatje Oldambt

- advertentie -

Midwolda – Afgelopen zaterdag werd in een aantal straten in Midwolda oud papier opgehaald door de Protestantse Gemeente Midwolda. De opbrengst wordt als gift overgemaakt naar SchuldHulpMaatje Oldambt. Het exacte bedrag is nog niet bekend en hangt vooral af van de oudpapierprijs van dit moment. Volgens Hendrik Jan Boven, lid van de PG-Midwolda, gaat het toch al gauw om een paar honderd euro.

- advertentie -

Ieder jaar kiest de PG-Midwolda een goed doel voor de opbrengst van hun oudpapieractie. Deze keer kozen ze voor SchuldHulpMaatje Oldambt. Deze organisatie helpt mensen, die in de gemeente Oldambt wonen en geldproblemen hebben. Subsidies worden lager, terwijl het aantal hulpvragen stijgt. Daarom is SHM Oldambt erg blij met publieke acties zoals deze. Het geld wordt onder anderen gebruikt voor huisvesting en het opleiden van nieuwe Maatjes.

(Lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Gratis hulp bij financiële problemen
Veel mensen schamen zich soms zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt zijn er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen of samen een aflossingsplan te maken. Zij zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost de hulpvrager niets.

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer op orde te krijgen. En iemand die bij je blijft tot alles weer in orde is. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt doen dat. Samen lukt ‘t. Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan hulp krijgen van een van de ruim 30 opgeleide Maatjes.

Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmoldambt.nl/hulp-bij-schulden/ of bel 06-15377069. We maken dan direct een afspraak om kennis met elkaar te maken.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button